Шефът на КОЦ Пловдив засега остава на поста си
Шефът на КОЦ Пловдив засега остава на поста си / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Управителят на Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Красимир Вальов остава на поста си, докато не станат ясни окончателните резултати от проверките в лечебното заведение. Това съобщи кметът Иван Тотев по повод внесеното предложение за сесията на ОбС тази седмица от администрацията за прекратяване на договора на  директора на общинското лечебно заведение.

По думите на градоначалника, много е важно преди общинските съветници  да гласуват решение за отстраняване на Вальов, да се запознаят с резултатите от назначения медицински одит.

Тотев беше категоричен, че Община Пловдив застава безусловно зад КОЦ-а като институция, тъй като функционирането на лечебното заведение е от изключителна важност.

Припомням, че на нарочна пресконференция д-р Красимир Вальов заяви, че няма нарушения на лечебно - диагностичния процес и медицинските стандарти в Онкологичния център.  Той и колегите му бяха категорични, че са обект на мощна и грозна корпоративна атака по повод изнесените информации за сгрешени диагнози в предаването и ненужно отстраняване на органи в предаването „Господари на ефира“, но не знаят кой стои зад нея.

В подкрепа на лекарите се обявиха и настоящи и бивши пациенти на лечебното заведение.