ОбС на Пловдив решава за оставката на шефа на Онкологичния център
ОбС на Пловдив решава за оставката на шефа на Онкологичния център / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

На следващото заседание на местния парламент съветниците ще трябва да решат дали началникът на КОЦ Пловдив д-р Красимир Вальов ще остане на поста. Това съобщи кметът Иван Тотев. На заседанието ОбС ще бъде разгледан и одитния доклад на Министерството на здравеопазването за лечебното заведение.

Припомням, че медицински одит констатира нарушения при лечението на осем пациенти в лечебното заведение, като нарушенията са били свързани със системно и грубо нарушаване на медицинските стандарти и правилата за добра медицинска практика. Информациите за сгрешени диагнози и ненужно отстраняване на органи бяха изнесени в предаването „Господари на ефира“.

Миналата седмица здравният министър Петър Москов издадe заповед лекарските права на патолога от Онкологичния център в града д-р Петко Маслев да бъдат отнети за срок от две години. Москов изпрати и писмо до кмета на Пловдив и до председателя на Общинския съвет с настояване в най-кратки срокове да предприемат действия за привеждане на дейността на лечебното заведение в съответствие с добрата медицинска практика, промяна в ръководството му и начина на управление, както и въвеждане на постоянен контрол на качеството на работата.