С парад на знамената откриха Eвропейското първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив
С парад на знамената откриха Eвропейското първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив / Община Пловдив

С официална церемония снощи в панаирното градче бе открито Eвропейско първенство по фехтовка за кадети и младежи (до 17 г. и до 20 г.)  Стартът на престижния шампионат дадоха служебният министър на спорта проф. Даниела Дашева, кметът на Пловдив Иван Тотев, президентът на Европейската федерация по фехтовка Станислав Поздняков, председателят на Българската федерация по фехтовка и член на Изпълкома на Международната федерация Величка Христева. На церемонията присъства и ресорният заместник кмет на общината Георги Титюков.

Иван Тотев изтъкна, че е гордост за града ни отново да е домакин на престижно международно спортно състезание и подчерта, че само след месец тук ще се проведе Световно първенство по фехтовка. Той приветства гостите с добре дошли и пожела успех на всички състезатели.

„Виждам, че Пловдив не е само град на култура, но Пловдив е спортен град, приемащ предизвикателства почти всяка година да организира състезания от такъв ранг“, заяви служебният спортен министър проф. Дашева и благодари за прекрасната организация.

Церемонията започна с парад на знамената на страните-участнички, а публиката аплодира бурно изпълненията на талантливите деца от съставите към Общински детски комплекс.

Eвропейското първенство по фехтовка за кадети и младежи се провежда в палата номер 8 на панаирното градче, като входът за всички състезания е свободен. Те започват в 9.00 часа, а финалите са от 18.30 часа всеки ден.