Роднини на загиналия от Перущица мъж окупират болницата
Роднини на загиналия от Перущица мъж окупират болницата / netinfo
Десетки роднини на загиналия мъж от ромската махала в Перущица са се събрали пред сградата на УМБАЛ „Свети Георги” на Пещерско шосе след станалата вчера тежка катастрофа на пътя Йокаим Груево-Перущица. До инцидент пред болницата не се е стигнало, но според информация на Дарик радио ромите са искали отмъщение за пострадалите при катастрофата, вина за която, по първоначални данни, има шофьорът на ВАЗ. Последният е карал пиян и е задрямал на волана преди да се удари в „Ланос”-а, разбра Дарик радио.

27- годишният мъж, който причини смъртта на един и рани други 4-ма се е отървал с по-леки наранявания. Той е задържан в следствения арест. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 12 години затвор.

Още един пиян шофьор бе арестуван след друга катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик. За щастие няма пострадали. Инцидентът е станал около 20.30 часа снощи. 23-годишният шофьор блъснал „БМВ” –то си в крайпътно дърво. Тестът показал наличие на 1.98 промила алкохол в кръвта му.

Други двама пияни шофьори бяха задържани по пътя за с.Дълго поле и в Куклен. При направената проба дрегерът на първия отчел 1.80 промила алкохол в кръвта, а на 49-годишният шофьор от Куклен- 1.87 пробила.

Тримата мъже са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.