Район „Южен” отказва да съдейства на комисията за дупките - общината сезира Сметната палата
Район „Южен” отказва да съдейства на комисията за дупките - общината сезира Сметната палата / снимка : Дарик Пловдив/ архив

Администрацията на район „Южен" е отказала да съдейства на Общинската комисия, която води разследване на какви цени са запълвани дупките в различните райони на Пловдив. Информацията бе потвърдена и от Сузана Николова от ГЕРБ, която оглавява комисията. Два пъти сме пращали писма до районните кметства с искане да ни предоставят документи за поръчките за запълване на дупки, които са провели в периода 2008-2009 година, но все още не сме получили отговори от всички, уточни Николова. Отговор нямаме и от община Пловдив, тъй като поискахме документация и от тях за да имаме база за сравнение.

От район „Южен" получихме писмо, което гласи, че отказват да ни изпратят каквито и да е било документи, заяви Слави Георгиев от ВМРО-НИЕ, който е член на комисията. Според него от документите, които са изпратили районите „Централен" и „Северен" излизало, че през последната година не са запълвали дупки.

Ще сезирам Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция, за всички райони, които се опитват да съботират работата на комисията за дупките, заяви Александър Долев. Временно изпълняващият длъжността кмет бе категоричен, че ще даде на прокурор, абсолютно всеки районен кмет, който не си изпълнява задълженията. Районните кметства не са феодални владения, в които всеки може да прави каквото си иска, подчерта той.

Кметът на район "Южен" Александър Колев, не бе открит за коментар.