затвор
затвор / netinfo
Предсрочно ще бъде освободен от затвора многодетен баща, убил съпругата си при семеен скандал, реши Окръжният съд в Пазарджик. Определението влиза в сила от осмия ден след обявяването, тоест осъденият ще бъде при децата си за Нова година.

Убийството е извършено на 5 май 2009 година. Валери Г. е осъден на 12 години лишаване от свобода. До момента е изтърпял повече от половината – 8 години, 7 месеца и 7 дни, от работа – 1 година, 3 месеца и 20 дни, или общо 9 години, 10 месеца и 27 дни. Остатъкът от наказанието е 2 години и 21 дни.

Докато е изтърпявал присъдата си, мъжът е полагал добоволен труд за облагородяване на района, работил е като готвач в затворническата столова и като помпиер охрана. Има трудови навици и се справя добре с поставените му задачи, е записано в характеристиката му. Отнася се с респект към служителите от администрацията на тъмничното заведение, спазва режима. Наказанията му са заличени, в последните години поведението му е стабилизирано в положителна посока.

Главната причина да извърши престъплението през 2009-та е злоупотреба с алкохол. Но в затвора, по време на домашните отпуски и годишната почивка няма данни да е прекрачвал тази граница. Поведението му е примерно, награждаван е няколко пъти.

Остатъкът от присъдата му ще бъде пробационен период, за да се разбере дали е преодолял проблемите с алкохола.

Валери убива съпругата си – 32-годишната Елеонора, в малките часове на 5 май 2009 г. след семеен скандал – наръгва я с кухненски нож. При залавянето му на местопрестъплението се оказва, че е с 1,74 промила алкохол в кръвта.

Семейството има 4 деца. По време на убийството най-малкото е само на годинка, най-голямото – в четвърти клас. Грижите за тях са поверени на дядо им, баща на убитата млада жена.