/ Дарик, архив
Заради трагедията край Своге, където загинаха 17 човека при катастрофа, а бяха ранени 26, в Смолян се презастраховат за пускането на пътя Смолян-Мадан, край с. Тикале, където свлачище затвори пътния участък в продължение на близо седем месеца.

По предварителна информация, той трябваше да бъде пуснат в движение на 15 септември, но в същност ще бъде отворен частично от днес, като пропускането на моторни превозни средства ще става в часови график и със светофарна уредба в едно от платната.

Протест край Смолян: Блокираха международен път заради свлачището край Тикале

По пътя ще се минава от 16:00 ч., като сутрин интервалът, през който ще се пропуска движението ще е от 06:30 ч до 09:00 ч, по обяд ще е в рамките между 12:00 и 13:00 ч., а вечер ще се минава между 16:30 и 18:30 ч.

В останалата часова зона ще е валидна досегашната организация на пътя с използването на обходните маршрути през с. Влахово, както и през Рудозем- Смилян -Смолян. Окончателно движението по пътя Смолян-Средногорци-Мадан ще бъде пуснато на 27 септември, като отлагането е заради допълнително изграждане на съоръжение, което да служи като двойно подсигуряване за свличане на земна маса и камъни.