Мощна буря, придружена с градушка удари Пловдив.

Пороят превърна в реки улиците на града. Наводнени са подлези и сгради, много автомобили закъсаха, а придвижването по пътните артерии е затруднено.

Мълния удари мъж край Симитли
 
 

 

Публикувахте от Dimitrinka Qnakieva в Петък, 31 май 2019 г.

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд с градушка се изсипаха в града на тепетата за по-малко от половин час днес следобед, като продължава да вали. Заради голямото количество валежи, шахтите не успяват да поемат цялото количество вода и много места в града са под вода, особено ниските точки.
 
На „Кукленско шосе“ е станал инцидент.

Огромна стъклена стена е паднала в базата на местна фирма. Има пострадал, който е откаран с линейка в болницата.

Юни започва с гръмотевични бури

Екипите на няколко общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд, съобщиха от Община Пловдив. Работи се и на местата с прекъснато ел. захранване.
 

Колекторът на бул. „Санкт Петербург“ срещу бившето АОНСУ е аварирал вследствие на големите количества валежи. На пътната артерия извира вода, вследствие на което асфалтовата настилка е подкопана. Екипите на ОП „Чистота“ непрекъснато почистват шахтите, но въпреки това преминаването е затруднено. Проведени са разговори с ВиК още утре да бъде направен оглед на трасето, за да може по най-бързия начин да бъде отремонтиран повредения участък.
 
В момента целият състав на общинската почистваща фирма работи по улиците в града, утре отново цялото предприятие ще е на работа.
 
 

Як порой и градушка в Пловдив! ⛈ При вас как е? Пускайте снимки или видео от вашия град.

Публикувахте от The Clashers в Петък, 31 май 2019 г.

Градушка удари Трявна, дърво падна върху микробус

В Пловдив и близките села Марково и Брестник ледените късове бяха по-големи от грахово зърно.

градушка Пловдив
Димитринка Янакиева

Щетите от природната стихия в Пловдив и региона тепърва ще се установяват.
 
 

Пловдив - сега: порой и градушка!😯

Публикувахте от Dafina Rashkova в Петък, 31 май 2019 г.
 

Около обяд силни гръмотевични бури и интензивни валежи имаше и в Самоковско, Ихтиман, Пирдоп, Пещера. Проливни са валежите и в Централна и Южна България, като към 16.30 ч. най-поройно вали в Симеоновград, Димитровград, Харманли, Хасково, Раднево, Тополовград, Нова Загора, Раковски, Панагюрище. Вечерта и през нощта също ще има интензивни валежи и гръмотевични бури, предимно в Централна и Южна България. В районите с проливни валежи се очакват до 60 л/кв.м.

На 1 юни около и следобяд в много райони отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите ще са около 22-26 градуса.