Прокуратурата в Пловдив ще поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на майката, обвинена, че е пребила осиновеното си дете на година и 9 месеца. Във вторник за взети зъбни отпечатъци от жената. Наложени са на детето и е установено, че с ухапванията по тялото му са от нея, съобщи NOVA.

Разпитан е четвърти медик, офталмолог. "За пореден път бе фиксирано свидетелско показание, че подобни травматични увреждания са малко вероятно да станат от падане от маса или легло", обясни прокурор Атанас Илиев.

Огледа показва, че към момента на инцидента в жилището не е имало друг човек

"Събрали сме доказателства за един антисоциален човек, който не е допускал никой в това жилище", поясни още прокурор Илиев.

Очаква се днес да стане ясен и резултатът от психиатричната експертиза, назначена на жената. 

Момиченцето остава в критично състояние. Нито един от съседите на жената обаче не вярват, че тя е малтретирала детето, което е било дълго чакано. 

Съседите, станали свидетели на случая разказаха, че жената изпуснала шишето с мляко, а детето е паднало от спалнята.

2-годишно дете е в кома, има съмнения за агресия и побой

"Спалнята на жената е над моята. Чу се едно тупкане и тупор, сякаш детето бяга. После се чу Айше как вика. После видях как само бързо изнасят детето към колата", разказа една от съседките на жената. Тя отрече някога детето да е било бито. 

Други съседи също отрекоха жената да е психично болна

Очаква се заключение на медицинската експертиза, която ще даде яснота по делото и механизма на получаване на телесните повреди. 

 
NOVA