Прокуратурата в Пазарджик проверява случая с малтретирания Лазар
Прокуратурата в Пазарджик проверява случая с малтретирания Лазар / netinfo
Прокуртурата в Пазарджик е разпоредила проверка по случая с малтретираното дете, след като се е самосезирала след публикации в медиите, съобщи за Дарик радио окръжият прокурор Иван Даскалов. Образувано е дознание срещу неизвестен извършител. Случаят се разследва от полицията, ще бъдат проведени разпити, уточниха от там.

От Социално подпомагане в Пазарджик са готови да приемат на седмична грижа в социален дом Лазар Пильов, само когато детето е напълно излекувано, каза директорът на Социално подпомагане- Пазарджик Илиана Малинова. Специалистите от отдела са на мнение, че все още има риск за здравето на детето. 26- годишната майка Йорданка Пильова заяви пред Дарик категорично, че не е посягала на детето си и че то е паднало от висока стълба върху остри предмети, но допуска Лазар е бил малтретиран от доведените му братя от мъжа, с когото живее от 2 месеца.

Съседи твърдят, че болният от рак втори мъж на Йорданка е с разклатени нерви и допускат той да е посягал на детето, докато майката е била на работа.

Заключението на лекарите е, че травмите по тялото на момчето са причинени от малтретиране и са категорични, че детето има нужда от специални грижи.