Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев / netinfo
Президентът
99640
Президентът
  • Президентът
Протестите са демократично право, което връща надеждите на българите като граждани. Това коментира пред журналисти в Карлово президентът Румен Радев.

Според него протестите срещу високите цени на горивата и застраховка „Гражданска отговорност“ са закономерни. Ако неразбирането на властта към болките и тревогите на хората продължи, нормално е и недоволството да продължи, каза още държавният глава.

Радев не се ангажира с категорично мнение дали негодуванията са политически режисирани, но според него никой не може да изкара насила хората на улицата.

По повод казаното от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът не е обединител на нацията, Румен Радев отвърна, че не може да бъде обединител на неправдата.

Държавният глава заяви още, че очаква отговор от Министерството на отбраната относно процедурата за придобиване на нови изтребители, както и представяне на протокола от работата на оценителната комисия. Радев очаква да няма нарушения на принципите на прозрачност, обективност и равнопоставеност.

Чуйте и от приложеното аудио.