/ dariknews.bg, архив
„Онкохематологията – област на водещи здравни иновации" е темата на семинара, който ще се проведе днес в Гранд Хотел Пловдив. Ще бъдат представени най-актуалните данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на кръвта, ще се чуе и пациентската гледна точка.

Семинарът е за журналисти и е част от информационна кампания за злокачествените заболявания на кръвта, организирана от Българско сдружение „Лимфом“, Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

Участие ще вземат Пиринка Петрова, председател на Българско сдружение „Лимфом“, проф. д-р Маргарита Генова - председател  на УС на БМСХ, Началник на лабораторията по хематопатология и имунология към Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания, проф. д-р Жанет Грудева – Национален консултант по хематология, заместник-директор по диагностично-лечебна дейност, началник на Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, член на УС на БМСХ, проф. Добрин Константинов - председател на Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология, проф. Толя Стоицова - доктор на психологическите науки, професор по социална и медийна психология в Нов български университет (НБУ) и Мариета Стойнева – пациент с рак на кръвта.