Предложението за общински пари за фондация Рома няма да издържи, смятат съветници
Предложението за общински пари за фондация Рома няма да издържи, смятат съветници / dariknews.bg/ архив

Предложението общината да отпусне 40 000 лв. на фондация „Рома" е прибързано, заявиха от групата на Синята коалиция, Атака и ВМРО-БНД. Според тях тази точка трябва да мине първо през всички комисии. Идеята може да бъде обогатена, категоричен бе председателят на групата Спас Гърневски. По думите на Гиньо Матев предложението няма да издържи пред комисията за конфликт на интереси.

Почти на същата позиция застанаха и съветниците от "Съюз за Пловдив". Според Дани Каназирева, предложението е лобистко, а и не става ясно откъде ще се вземат парите за фондацията. Не знам какво ще стане с общинския бюджет, ако всички фонадации и неправителствени организации започнат да искат пари за различни дейности, каза още съветничката. Според нея предложението не би трябвало да мине, тъй като преди месец съветниците от ГЕРБ не го подкрепиха и тя не вижда какво се е променило оттогава досега. 

Синята коалиция, Атака и ВМРО-БНД все още нямат ясна позиция по въпроса за увеличаването на районните администрации. Темата ще бъде обсъждана следобед. Ако ни бъдат поискани специалисти за отговорни постове по районите, сме готови да ги предоставим, обясни арх. Илко Николов.  

Групата, в която участват и Руси Панчев и Даниела Кинова, е отворена за всички изповядващи принципите й, увериха оттам. Трите ни опорни точки са разум, съвест и колектив, каза Гърневски. По думите му групата отстоява принципите на гражданското общество. Имаме доверие помежду си и не искаме постове или служби, каза той. Сред основните принципи на трите политически сили са изграждането на конкретна програма за управление, анализ на състоянието на отделните сектори на общинското управление, създаване на механизми за контрол по изпълнението и актуализирането на програмата на управление.