Предлагат нов договор на купувача на “Градски транспорт”, подписването под въпрос
Предлагат нов договор на купувача на “Градски транспорт”, подписването под въпрос / netinfo

Нов вариант на договора за приватизация на 67% от акциите на “Градски транспорт” ще бъде предложен на купувача “Хебросбус”. Това са решили на закрито заседание надзорниците на Общинската агенция за приватизация с 6 гласа “за” коригирането на парафирания от купувача документ и 1 “въздържал се”, научи Дарик. Няма яснота дали управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков ще подпише при новите условия, но според близки до него финализирането на сделката в тази ситуация ще бъде поставено под въпрос.

От договорените по искане на “Хеброс бус” клаузи са отпаднали всички, които се отклоняват от предварително зададените параметри на сделката, каза пред Дарик надзорникът Аександър Константинов. Той посочи, че е недопустимо договореното признаване на финансовия лизинг от трета страна за инвестиции, защото купените по тази схема превозни средства ще станат собственост на дружеството едва след изплащането на лизинга. В коригирания от надзорниците вариант е отпаднало и признаването на ДДС-то върху новите автобуси и тролейбуси за инвестиция.

Няма официално подписан протокол от заседанието на Надзорния съвет, казусът “Градски транспорт” ще бъде ясен утре, коментираха от Агенцията за приватизация. Ако на купувача бъде предложен нов вариант на договора, юристите тепърва ще преценяват какви ще са новите срокове за парафирането му.