/ Прокуратура
Двама мъже са задържани при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР-Пловдив за противодействие на икономическата престъпност под надзора на Районна прокуратура-Пловдив, съобщиха от обвинението.

Прокуратура

На 10 октомври в село Калековец, Пловдивско, служители на Районно управление-Труд, са извършили проверка в стопанско хале, което се намирало в края на селото. Помещението било добре прикрито и с поставени ламаринени плоскости на прозорците.

Разбиха нелегална фабрика за цигари (СНИМКИ/ВИДЕО)

При претърсване и изземване, извършени в условията на неотложност, в халето са установени 1600 кг нарязан тютюн, 27 денка - бали сухи листа тютюн, подготвени за преработка, три машини за рязане на тютюн, две - за сушенето му, електронни везни и други.

Пред вратата на халето е бил паркиран микробус, пълен с бали с ненарязан тютюн. Като съпричастни към незаконната преработка на тютюневите изделия, са задържани двама мъже - на 40 г.

Прокуратура

Те са привлечени като обвиняеми за производство и държане с цел разпространение на тютюневи изделия без надлежно разрешително в немаловажен случай. Двамата обвиняеми за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура.

Разследването по случая продължава, предстои извършване на допълнителни процесуално-следствени действия.