Пострадалото 18-годишно момиче в катастрофата до Тунела остава в критично състояние
Пострадалото 18-годишно момиче в катастрофата до Тунела остава в критично състояние / podtepeto.com

Критично остава състоянието на 18-годишната Даяна Славова, която пострада в катастрофата до Тунела на 19 март. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“, където лекари се борят за живота на момичето.

Пострадалата остава да е в тежко състояние, заради черепно-мозъчната травма, която е получила в следствие на катастрофата. Положителното е, че няма да се наложи да бъде извършвана операция на таза, тъй като се очаква да зарасне без лекарска намеса, обясниха от здравното заведение.

Оттам обясниха, че няма необходимост от обявяване на кампания по кръводаряване, тъй като засега има достатъчно налична кръв.

Междувременно започна акция за събиране на средства за възстановяването на Даяна от нейните съученици от ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“.

Всички ученици от гимназията са изключително съпричастни и много тежко преживяват новината за случилото се с Даяна, каза пред Дарик класната ръководителка на момичето Христина Пъжева.

Много деца се включиха в съботната акция по кръводаряване, а сега съучениците й от 12 „ж“ клас поставиха кутия за събиране на пари за възстановяването на Даяна във фоайето на училището, обясни още Пъжева.