/ netinfo
33-годишен служител на затвора в Пловдив е задържан в момент на купуване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР. Същевременно е установен и 26-годишен мъж, съпричастен към престъплението. Двамата са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от служители от отдел „Криминална полиция“ в ГДНП и ОДМВР-Пловдив.
 
В хода на действията, в момент на купуване на наркотични вещества, е задържан 33-годишен мъж. При обиска у него са открити 5 розови хапчета екстази и найлоново пликче, съдържащо амфетамин. Изяснено е, че мъжът е служител на затвора в Пловдив. В рамките на процесуално-следствените действия на адрес, ползван от него, криминалистите намерили още 48 грама амфетамин, 30 таблетки екстази, везна със следи от амфетамин и марихуана.
 
При последвалите оперативни действия полицаите установили и съпричастен към случая – 26-годишен мъж от Пазарджик. При вида на униформените, той опитал да избяга с колата си, но след кратко преследване бил задържан. В рамките на предприетото претърсване в имота му били открити и иззети електронна везна, чук със следи от амфетамин и марихуана по него.
 
И по двата случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на Окръжна прокуратура. Работата по изясняване на случая продължава под надзора на обвинението.