/ iStock/Getty Images
То е здраво и невредимо
Полиция, жандармерия и жители откриха изчезнало 8-годишно дете в Цалапица, съобщиха от МВР.

Издирването започва на 15 ноември, след като майката на детето публикува тревожната информация в социална мрежа - момченцето е излязло от дома им и тя не може да го открие.

Доброто: Полицаи помогнаха на майка с дете, аварирали с кола на АМ „Тракия“

На призива на жената веднага се отзовават местни жители, но въпреки усилията им момченцето не е открито. Малко по-късно близки подават сигнал в Районно управление-Стамболийски, откъдето следва предприемането на незабавна организация за издирване на детето.

В обхода на цялото населено място и околностите му се включват и екипи на пловдивското Зонално жандармерийско управление, изпълняващи служебните си задължения в региона.

Паралелно с прегледа на охранителните камери и щателните проверки на терена с помощта на служебни кучета, разследващите полицаи предприемат и действия за изясняване на евентуалния мотив за отклоняване на момченцето от дома му.

За да добият представа около навиците, поведението и предпочитаните от него места за посещение, униформените провеждат разговори със семейството, приятелите и учителите му, разпитват множество свидетели и очевидци.

Предвид смрачаването и необходимостта от разширяване на периметъра на издирвателната акция е подготвен и дрон. До използването му обаче не се стига, след като към 21:00 часа малкият е открит здрав и невредим в селскостопански двор в селото.