/ DarikNews.bg, архив
Униформени и цивилни полицаи ще охраняват районите на училищата в Пазарджишко в първите седмици от новата учебна година с цел да се избегнат инциденти с деца, съобщават от Областната дирекция на МВР. С особено внимание ще се контролира пропускателния режим в сградите, както и изправността на видеонаблюдението, където го има.

Колко деца ще прекрачат за първи път училищния праг?

Това е една от поредицата мерки на МВР и пожарната за осигуряване на нормален старт на учебната година. С директорите на детски и учебни заведения са проведени срещи, на които са припомнени правилата за безопасност. Проверени са сградите - за пожарогасители, свободен достъп до изходите за евакуация, инструктирани ли са служителите как да реагират при пожар или бедствие.

Училищните ремонти няма да попречат на началото на учебната година

Инспектирани са и околните райони за състоянието на пътната маркировка, обезопасителните парапети срещу неправилно пресичане, осветеността на пешеходните пътеки. До момента сериозни проблеми и пропуски не са установени.

През цялата година ще бъдат проверявани заведенията за това дали допускат деца без придружител след 22:00 часа и дали им продават алкохол и цигари.