По 250 лева за семействата на близо 50 хиляди първокласници
По 250 лева за семействата на близо 50 хиляди първокласници / снимка: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив
По 250 лева за семействата на близо 50 хиляди първокласници
74817
По 250 лева за семействата на близо 50 хиляди първокласници
  • По 250 лева за семействата на близо 50 хиляди първокласници

"Очакваме около 48-49 хиляди първокласници да бъдат подпомогнати с по 250 лева", съобщи в Пловдив  вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. По думите му, по-голяма част от родителите, подали молби вече са получили еднократната помощ. Това са 36 хиляди семейства.  Приемът на молби продължава до края на месец септември.

При откриването на учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив  Христосков, заяви пред журналисти, че повишението на пенсиите от 1 юли не се отразява на правото за получаване на енергиийна помощ, освен ако хората нямат увеличение на  други доходи. Така на практика всички, получавали енергийни помощи за предишния прериод, ще получават и сега.   Сумата за подпомагане от 65,72 лв ще бъде коригирана, след като стане с колко ще се увеличи цената на електричеството.

Служебният министър Йордан Христосков е завършил преди 44 години Търговската гимназия в Пловдив, където училищния звънец днес би за 105-ти пореден път. При тържествената церемония началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова прочете поздравителен адрес от министъра на образованието Румяна Коларова за новата учебна годнина. Уилището подпомага инициативата за пострадалите от наводненията в страната с дарителски СМС-и.