Пловдивски рейд при министри
Пловдивски рейд при министри / netinfo
Областният управител Тодор Петков и кметът Славчо Атанасов планират срещи в три министерства през следваща седмица по важни проекти за града. В министерството на финансите ще бъде обсъдено отпускането на допълнителни средства за довършване на Екозавода край Шишманци. След вътрешен одит, който завърши преди месец стана ясно, че са необходими още 16 милиона лева. Три милиона и половина лева са нужни за ремонтиране на пътя, по който ще транспортират боклука от Пловдив до Шишманци, без сметката да се включва строежа на нов мост над река Стряма, след като старият падна наесен, а вторият мост по трасето трябва да бъде ремонтиран.

Концесията на стадион „Пловдив” ще бъде обсъдена от кмета и областния управител на Пловдив с министъра на регоиналното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

Третата среща е с министъра на културата Стефан Данаилов за съдбата на Римския форум и Базиликата. Как да се съчетаят интересите на града и на държавата и да се спази закона при опазване на археологията в Пловдив, която е собственост на държавата, ще обсъдят министъра Тодор Петков и Славчо Атанасов, които ще бъдат придружавани от своите юридически екипи.

Припомням, че в ефира на Дарик радио през декември министър Данаилов заяви, че държавата ще запази собствеността върху терена, в който попадат останките на Голямата късноантична базилика в Пловдив, но ще даде възможност на общината да осъществи публично-частно партньорство за стопанисване на археологическия обект. По думите му, така ще се увеличи потока от туристи в града под тепетата.