/ Община Пловдив
Кметът Здравко Димитров и областният управител Дани Каназирева ще проведат днес среща в заседателната зала на община във връзка с проекта за изграждането  на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари”, където преди време беше сградата на ТЕЛК. Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Община Пловдив и Общинския съвет.

Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от СУ „Св. св. Кирил и Методий” и началното училище „Княз Александър I”, са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще  увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището. Изместването на оградата  към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Припомняме, че сградата на ТЕЛК  не се използва от няколко години. Предишната градска управа  беше взела  решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

„Подробно ще обсъдим с кмета Димитров какви действия да  се предприемат, за да не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата”, коментира областният управител Дани Каназирева.