/ ThinkStock/Getty Images
Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург бе тема на разговор между кмета на Пловдив Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, съветник и представител на Министерството на образованието и науката на Русия, съобщиха от Общината.

През последните няколко години значително се подобриха връзките между Пловдив и Санкт Петербург в различни области. Това предстои да направим и с град Екатеринбург, подчертал Димитров.

Сдружението на италианския бизнес ще рекламира Пловдив като привлекателно място за инвестиции

Задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на културата, образованието, науката и икономиката са били сериозно обсъдени, като се били набелязани и конкретни стъпки - обмен на студенти от висшите училища на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в различни изложения.

Подобряването на връзките между градовете е важно за контактите между хората, което пък осигурява по-ефективната работа между регионите, е посочил Константин Артюшин.

Кметът на Пловдив е подчертал, че по отношение на културата Пловдив има голям потенциал за международно сътрудничество, имайки предвид богатия с прояви културен календар за града и възможностите за ползотворно партньорство в тази сфера.