/ Дарик, архив
Почерпеният чужденец се сбил с хората, опитали се да го спрат
Пиян британски турист предизвика истински екшън в Смолян, след като се опитал да открадне кола, а впоследствие се сбил и с хората, които се опитали да го спрат. Всичко това се случило в рамките на няколко минути на 18 март, около 23:30 часа пред фирма, занимаваща се с производство на пелети в родопския град.

Хванаха крадла да отмъква портфейл на продавачка в магазин

59-годишен британски гражданин от Белфаст се появил в района и се качил в паркиран лек автомобил „Пежо“, собственост на 27-годишен мъж от Мадан. Подкарал колата, но не успял да я измъкне. Същевременно няколко човека стават очевидци и подават сигнал на 112, като същевременно се опитват и да спрат непознатия за тях човек. Той обаче отвърнал с агресия, като се сбил с тях. Пристигналите на място полицаи задържали чужденеца, който бил много сериозно почерпен.

Среднощни автоджамбази разбиха три коли и задигнаха акумулатори

Според запознати, в понеделник, 19 март, през целия ден той не можел да изтрезнее в полицейския арест, за да даде показания. Срещу него е започнато и бързо производство. 59-годишният британец има имот в Северна България, но в Смолян бил на хотел.