Петър Анастасов издава книга с най-доброто от любовната си лирика
Петър Анастасов издава книга с най-доброто от любовната си лирика / dariknews.bg

Книгата с любовна лирика "Хубава и проклета си..." на пловдивския поет и драматург Петър Анастасов ще бъде представена довечера от 17.30 часа в Драматичния театър. Входът за премиерата е свободен. Навръх рожденния ден на Анастасов Божана Апостолова ще представи, по думите й, българския автор с най-интимна поезия след тази на бургаския поет Христо Фотев. Тя ще прочете и негови стихотворения. Според поетесата в „Хубава и проклета си..." е събрано най-доброто от любовната лирика на пловдивския поет. Тя допълни, че текстовете в нея не са посветени само на любовта между мъжа и жената, а на обичта въобще.  

Петър Анастасов е автор на поетичните книги "Зимна нежност", „Тройно огледало", „Площад на хълма", „Както те обичам", „Единствено безсмъртие любов", „40 стихотворения" и „Този черен бял свят", както и на пиесите „Обещай ми светло минало", „От сняг помилвана душа", „Голям колкото малка ябълка", „Четирите посоки на света", „Църква за вълци" и „Живите от мъртвата махала".

По мотиви от „Църква за вълци" е заснет 12-сериен телевизионен филм. „Живите от мъртвата махала" отскоро е в репертоара на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Николай Ламбрев-Михайловски.