Пампорово АД завеждат дело срещу държавата
Пампорово АД завеждат дело срещу държавата / БГНЕС, архив

Казусът с лифта „Двата моста“ в Пампорово е абсолютна манипулация, заяви днес на пресконференция изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков. Той посочи, че към момента има издадена заповед от ДНСК за спиране и премахване на лифта. От „Пампорово“ АД са внесли възражение срещу заповедта и ще заведат дело срещу държавата и Министерство на земеделието и храните за уронване на престижа и пропуснати ползи.

„Няма никакви нарушения при подменения лифт в Пампорово, жалко е, че държавата пречи на бизнеса. Тази подигравка с курорта в един момент ще се превърне в нещо хубаво за нас, защото съм сигурен, че ще излезем победители. Това, че се развиваме, на някои хора не се харесва, но и без да пуснем този лифт, през тази година отново ще бъдем №1, защото Пампорово очаква един от най-силните сезони за последните 10 години“, каза Беляков.

Той обясни, че въпросният стар влек през последните две години на практика не е работил, а преди години там е имало и смъртен случай. „Този влек е изключително важен за курорта, защото там има две черни писти, които също дълго време не можеха да се ползват. На практика взехме решение да реконструираме стария влек в четириседалков лифт. Това се изискваше и от самия надзор на въжените линии, който даде предписание. Да не говорим, че кандидатстваме за домакинство на финали на Европейска купа 2015-16г. и това е една от пистите, на която ще се провеждат състезанията“, каза изпълнителният директор на дружеството.Той посочи, че съществуващото трасе има всички разрешителни и всички писания за незаконна сеч са пълни лъжи.

„Ще се борим докрай, Пампорово очаква най-силния си сезон за последните 10 години и без пускането на този лифт отново ще сме номер едно", каза изпълнителният директор на дружеството.