/ Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
паркинг ДКЦ 1
99355
паркинг ДКЦ 1
  • паркинг ДКЦ 1
Пациенти  с увреждания няма къде да паркират пред ДКЦ 1 на Понеделник пазара в Пловдив. За това алармира пред Дарик ортопедът и главен секретар на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Кръстев, който работи в лечебното заведение.
 
По думите му, проблемът е, че паркингът пред общинския медицински център е синя зона, а трите места, предназначени за инвалиди, са крайно недостатъчни.
 
„Не е нормално пациентите на ДКЦ-то да плащат по 2 лева на час, да не говорим за хората с увреждания, които няма къде да спрат. Трябва да има безплатен паркинг, който да обслужва лечебното заведение, за да не се стига до този нонсенс. В държавите в Европа това е задължително“, коментира Кръстев.

Пациенти с увреждания няма къде да паркират пред ДКЦ 1, медици сезират ПОС
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

„Бяхме сезирани за проблема от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз“, заяви пред Дарик и Тодор Петров от Центъра за защита правата в здравеопазването.
 
„Ще сигнализираме ОбС на Пловдив и Областния управител Здравко Димитров, за да се разреши казусът в полза на гражданите“, обясни той.
 
Припомням, че паркингът пред ДКЦ 1 беше изграден през 2015-та година като част от изпълнението на строителната програма на тогавашния кмет на район „Централен” Георги Титюков. С разширението на синя зона в Пловдив, мястото попадна в обхвата на платеното паркиране.