Отлагат поне с  година приватизацията на общинските поликлиники
Отлагат поне с година приватизацията на общинските поликлиники / netinfo
Приватизация на общинските здравни заведения в Пловдив няма да има в близката година, прогнозира в предаването Дарик кафе Александър Константинов от БСП. Той ще поеме здравния ресор в кметската администрация заедно със стопанската политика и европроектите, след като левицата смени ГЕРБ в управлението на града.

БСП смята, че раздържавяването на ДКЦ-тата и болниците ще доведе до сериозни социални последиции и “едва ли до парламентарните избори догодина ще бъдат направени резки движения в тази посока”, каза Константинов. Той добави, че не е възможно до Нова година да бъде изготвена стратегия за общинското здравеопазване.

Бъдещият шеф на стопанската мегадирекция в общината заяви, че е противник на обединяването на 9-те бивши поликлинки под една шапка. Такава схема се подготвяше от ГЕРБ като мотивите бяха да се спре изтичането на печалби на общинските здравни заведения към конкурентни частни структури и да се намали с 30% административния персонал.

Какво още каза Александър Константинов за шансовете на общината да си върне загубената заради 50000 лева дълг фирма “Ритон”, за драмите около “Градски транспорт” и за бордовете на общинските фирми – чуйте в прикачения звуков файл