Откриват първия в страната Дневен център за хора с редки болести
Откриват първия в страната Дневен център за хора с редки болести / dariknews.bg/архив

Първият в страната Дневен център за хора с редки болести ще бъде открит днес в Пловдив. Центърът е съвместен проект на Националния алианс на хората с редки болести и Сдружение „Защо Доброволец?". Първото по рода си звено в България, предлагащо подобни услуги за хората с редки болести, е създадено изцяло на доброволен принцип от доброволци на Сдружението. Помещението, намиращо се на адрес бул. „Изток“ №1,  е предоставено от община Пловдив.

В Центъра са предвидени арт-терапия, йога за деца и възрастни, изучаване на чужди езици, обясни председателят на Сдружение „Защо Доброволец?" Калина Касабова.

За най-малките е изграден специален детски кът, съвместно с ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов", които изработиха стена-пано, част от инициативите им по повод 40-тата годишнина на гимназията.

Децата в Дневния център за хора с редки болести ще имат интересни занимания, като „Академия за фокусници", терапия чрез йога, Творческа работилница, празнуване на рождени дни и много други.