/ Dariknews.bg
Агенцията "Пътна инфраструктура" обяви тръжна процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за околовръстен път на Пловдив, съобщиха от Агенцията, предава БТА.

Ще затворят пътя Пазарджик-Пловдив за планирания цялостен ремонт

Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. (без ДДС), а финансирането е от националния бюджет. Околовръстният път на Пловдив е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града.

Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Тръжната процедура е в три обособени позиции. Кандидатите могат да подават офертите си до 9 декември 2019 година. Агенцията "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка и за определяне на изпълнител при строителството на мост над Марица при 6-ти км на пътя Плодовитово-Асеновград.

Отпускат близо 51 млн. лв. за ремонти на пътищата

Новият мост ще бъде с обща дължина 228,55 м и ще бъде изграден успоредно на старото съоръжение. Обектът е важна връзка между Първомай и с. Градина. Прогнозната стойност на проекта е 5 239 477 лв. (без ДДС).

Срокът за изпълнение на поръчката е 360 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 12 декември.
БТА