д-р Георги Георгиев за кражбата на линейка
97113
д-р Георги Георгиев за кражбата на линейка
  • д-р Георги Георгиев за кражбата на линейка
Откриха откраднатата пловдивска линейка. Кражбата е станала на 25 април, малко преди 22.00 ч.

Кадри от охранителна камера показват наглите извършители - младо момче и момиче. Специализираният автомобил е собственост на Частната Неотложна помощ "Евромед" и вече е открит … на паркинг до Окръжна болница в София.

Откраднаха линейка в Пловдив (ВИДЕО)

На видеото от охранителните камери на бул. „Христо Ботев“ №2 в Пловдив се вижда как младите автоджамбази правят оглед на обекта на кражбата, след което момчето се качва в линейката и потегля с нея. Медицинският автомобил е сравнително нов и е откраднат с цялата животоспасяваща апаратура, която според директорът на Спешния център д-р Георги Георгиев, струва над 100 000 лв.

След кратко издирване по GPS-а на линейката, днес по обед реанимобилът е открит на паркинг в района на болница „Света Ана“ в София. Полицията вече е иззела записите от охранителните камери и работата по изясняването на случая ще продължи под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив.

Преди година линейка на същия Център за неотложна помощ беше преследвана от полицията, тъй като водачът не спрял за проверка. Тогава шофьорът на реанимобила получи три акта - за не спиране на стоп палка, за говорене по телефона по време на движение и за неправомерно използване на сирена.