/ Дарик Пловдив
Отказът на Общината да съобщи заплатите на шефовете на „Пловдив 2019“ влиза в съда
101839
Отказът на Общината да съобщи заплатите на шефовете на „Пловдив 2019“ влиза в съда
  • Отказът на Общината да съобщи заплатите на шефовете на „Пловдив 2019“ влиза в съда
Отказът на Община Пловдив да съобщи заплатите на шефовете на „Пловдив 2019“ влиза в съда. До тук се стигна след като Дарик радио обжалва отказа на местната управа да съобщи месечните възнаграждения на артистичния и изпълнителния директор на общинската фондация Светлана Куюмджиева и Кирил Велчев.

На извънредна сесия - искат отчет за похарчените пари от "Пловдив 2019" и оставката на арт директора на фондацията

Според отговора на администрацията на подаденото заявление по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), възнагражденията им не били публична, а лична информация.

1560 лв. е заплатата на арт директора на "Пловдив 2019", фондацията не плащала на водещите международни медии

„Исканата информация за месечните възнаграждения на ръководния състав на общинската фондация безспорно е обществена по смисъла на закона, тъй като същата е свързана с разходването на средства от общинския бюджет", коментира за Дарик Кирил Терзийски - юрист в правния екип на Програмата за достъп до информация.

Заплатата на арт директора на „Пловдив 2019“ забулена в тайнственост - била лична, а не публична информация

Очевидно под напрежението от скандалите около "Пловдив 2019", свързани с обвинения за непрозрачност при разходването на средствата от фондацията, Велчев сам обяви своята заплата, възлизаща на 1500 лева.

Светлана Куюмджиева: Няма да присъствам на извънредната сесия на ОбС, всичко е един пълен абсурд

В интервю за Дарик Светлана Куюмджиева сама съобщи, че получава същата сума всеки месец. Делото е насрочено за днес пред Апелативните магистрати в града на тепетата.

Чуйте повече в звуковия файл: