Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъжът, обвинен за убийство след сбиване в село Болярци.

Това съобщиха от пресцентъра на съда. Според магистратите от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Мъж почина след побой в Асеновградско, има задържан

Окръжният съд прие, че при мярка, различна от задържане под стража, липсва опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

След междусъседско сбиване вечерта на 19 юни 38-годишен мъж е пострадал и е бил откаран с личен транспорт в болницата в Асеновград, където констатирали смъртта му. При огледа по тялото на мъжа са установени прободни рани.

Веднага е задържан и предполагаемият извършител, на 20 години. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.
Ирина Шопова, БТА