/ арест / ThinkStock/Getty Images
Районен съд-Пловдив остави в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“ Георги Моллов. Припомням, че неговият цех в село Калугерово е обработвал тютюна за нелегалните фабрики за цигари.
 
Прокуратурата повдигна обвинение на един от собствениците на незаконен цех за цигари

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на обвиняемия и има реална опасност той да извърши други престъпления при по-лека мярка. Макар че липсва реална опасност мъжът да се укрие, магистратите го оставиха за постоянно в ареста, поради голямата обществена опасност на деянието, в което е уличен.
 
Той е обвинен, че в пазарджишкото село Калугерово е държал 1700 кг. нарязан тютюн за пушене без бандерол. С тютюна, преработван в цеха, били зареждани нелегални фабрики в Горна Оряховица, Тутракан и Дупница. Моллов организирал нарязването и обработката на тютюна. За това престъпление законът предвижда от 2 до 8 години затвор.
 
Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд в 3-дневен срок, като в този случай делото ще се разгледа на 4 септември, от 15.30 часа.