Оспорват законността на търга за „Градски транспорт”
Оспорват законността на търга за „Градски транспорт” / netinfo

Законността на   търга за продажбата на 67% от акциите на общинската фирма „Градски транспорт” е атакувана в съда, показа проверка на Дарик радио в деловодството на Окръжен съд.

 

Жалбата е подадена на 20 февруари  от фирма „Хеброс бус”, с която при предишната конкурсна процедура Общинския съвет отказа да подпише сделка при условията на предварително парафирания с Общинската агенция за приватизация /ПОАП/ договор.

Управителят на „Хеброс бус” Веселин Дошков отказа коментар. Неговата жалба обаче сочи, че той претендира решението на Общинския съвет от 8 февруари  за откриване на процедура явен търг за „Градски транспорт” да бъде обявено за нищожно.

 

От „Хеброс бус” твърдят, че  предишната им жалба срещу отказа за подписване на приватизационен договор, по която е насрочено съдебно заседание на 15 март,  спира всякакви по-нататъшни действия  по отношение продажбата на общинския превозвач. Предметът  на двете приватизационни процедури е един и същ, а това е недопустимо, преди да бъде финализирана първата /конкурсна/ процедура.

От ПОАП коментираха, че нямат официално уведомление за жалбата в съда срещу законността на търга и продължават неговата подготовка. Очаква се решението за търга да бъде публикувано в Държавен вестник в петък, а самото наддаване трябва да се проведе на 23 март.