/ ThinkStock/Getty Images

Осем човека са пострадали при пътно-транспортни произшествия от петък до днес, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Най-честите причини за катастрофите са отнемане на предимство и неправоспособност.
 
Катастрофа с две коли край Пловдив прати петима в болница

В петък вечерта е регистрирана първата катастрофа на пътя между селата Бъта и Попинци. Лек автомобил „Лексус“, управляван от 32-годишен мъж от пловдивското село Цалапица напуснал платното за движение и се блъснал в насрещно движещо се „Ауди“, шофирано от 54-годишен човек от Панагюрище. При удара са пострадали водачът на немското возило и возещата се в него жена на 50 г. Пострадалите са настанени в панагюрската болница без опасност за живота.
 
Също в петък на пътя между велинградските села Пашово и Кръстава е станала катастрофа между лек автомобил и мотоциклет. Оказало се, че мотоциклетистът е неправоспособен 16-годишен тийнейджър от село Кръстава, а мотоциклетът не е регистриран, затова младежът опитал да го скрие от служителите на „Пътна полиция“. Момчето е настанено в лечебно заведение с фрактура на лявата ръка.
 
Четирима души са загинали при тежък пътен инцидент тази сутрин

В събота следобед на кръстовище в Панагюрище 19-годишен от Раднево не спрял с „Фолксваген“-а си на знак „Стоп“ и ударил с „Пежо“, управлявано от панагюрец на 47 г. Пострадали са возещите се в колата на младежа две 15-годишни момичета. Те са настанени за преглед в местната болница.
 
На 29 юли, рано сутринта на пътя между Пазарджик и село Гелеменово 35-годишен пазарджиклия се блъснал с джип „Мерцедес“ в насрещно движещ се лек автомобил „Пежо“. От удара са причинени наранявания на 53-годишна жена и внучката й, която е на 3 г., пътуващи в джипа. Водачът на френския автомобил също е настанен в болница с фрактура на ръката