/ Thinkstock/Getty Images
Международна научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции” ще се проведе от днес до 17 ноември в залата на Общинския съвет в Пловдив на ул. „Авксентий Велешки“ №20.
 
Конференцията е организирана от Катедрата по теология към Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в сътрудничество с Общински съвет – Пловдив и се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката.
 
Събитието ще събере представители на академичните среди – теолози, педагози, философи, с духовници от няколко православни църкви и с експерти в областта на образованието от национални и регионални институции, както и с учители, преподаващи  религия, млади учени и докторанти.
 
Заявилите участие са от България, Русия, Украйна, Полша, САЩ, Сърбия. Българските участници са представители на девет висши училища и на БАН. В научната програма на конференцията ще участват и международно признати и утвърдени изследователи, но и такива, които правят първите си стъпки в науката.