/ ThinkStock/Getty Images
Репортаж на Искра Койчева
101507
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Пловдивският окръжен съд остави в ареста трима от ромите, които бяха задържани след пиянския скандал от Великден в Куклен. 

Искат постоянен арест за трима от ромите, задържани след пиянския скандал в Куклен

Срещу братята Румен и Васко Карагьозови - на по 22 и 25 години и третият им съучастник - Исус Атанасов на 21 години, са повдигнати обвинения за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, както за и унищожаване на предно и задно стъкло на патрулка.

Обстановката в Куклен след инцидента с ромите, нападнали полицейски екип, е спокойна

Както Дарик вече ви информира, срещу пет души от първоначално задържаните 7, бяха повдигнати обвинения и те останаха зад решетките за 72 часа с постановление на районния прокурор на града. Двама от тях - жена на 40 години и 16-годишно момче са освободени: ромката с мярка подписка, а непълнолетният младеж - при родителите си.

Петима роми остават в ареста след нападението на полицаи в Куклен, двама служители на реда са пострадали

На 28 април група от около 20-на пияни роми нахлухват в къщата на семейство в Куклен, след като им е направена забележка да намалят музиката. При пристигането на органите реда компанията напада полицаите, а едната от патрулките е потрошена с камъни. 

Седем души са в ареста след нападение на полицейски екип в Куклен

По време на предишното съдебно заседание стана ясно, че адвокатите на тримата задържани ще пуснат жалба до МВР, заради "проявен полицейски произвол". Самите арестувани отричат обвиненията срещу тях.

Решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив не подлежи на обжалване.