козунак
козунак / архив
Традиционен 500-килограмов козунак около фонтана на площад „Стефан Стамболов” очаква пловдивчани и гостите на града навръх Великден – неделя-16.04.2017 година. Община Пловдив и Дирекция „Спорт и младежки дейности” отново подготвят „Великденско детско утро” от 10:30 часа, което ще забавлява малчуганите с разнообразни състезателни игри с куп награди. Освен в спортните семейни надпревари на сцената, децата могат да се включат и в конкурсите „Най-красиво яйце” и „Яйце-борец”, както и безплатната томбола за велосипед.

Организаторите Лили Бързева и Никола Шопов очакват и родителите да се забавляват редом с децата. Ще бъдат раздадени стотици сувенирни награди за децата и луксозни козметични комплекти за родителите, които се включат в семейните надпревари.

За доброто настроение на публиката ше се грижат щурите персонажи -  Готвачът Оле и Здравка Подправкова от общинската кампания „Да сме здрави”. Организаторите призовават родителите да съдействат за спазване на създадената организация на безопасност на децата на сцената и около фонтана с козунака.

Всички усмихнати палавници ще похапнат вкусен козунак от пловдивски хлебен завод. Великденският сладкиш ще тежи 500 кг и ще е дълъг 60 метра, колкото е обиколката на кръглия фонтан пред Общината. Над 2000 пловдивчани ще могат да опитат от него, изчисляват производителите. За раздаването на козунака ще се включат младежи от Национален алианс за работа с доброволци.  Празникът ще завърши с масова снимка на сцената пред Общината.