Облепиха стари автомобили с предупреждения за репатриране
Облепиха стари автомобили с предупреждения за репатриране / район Северен

Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та се проведе в пловдивския район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

15 броя автомобили са облепени с предупредителен стикер от сформираната в районната администрация комисия в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Облепиха стари автомобили с предупреждения за репатриране
netinfo
Облепените автомобили се намират на следните улици : ул.”Средец”(до спортната площадка), бул.”България” №230, ул.”Борба” №11, ул.”Борба” №5, ул.”Васил Левски” (пред ресторант „Златна Рибка”), ул.”Петър Шилев” №24, ул.”Ген.Кутузов” №5, бул.”България” №19, бул.”България” №31 и ул.”Средец” №91.

Облепиха стари автомобили с предупреждения за репатриране
netinfo
Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90 дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Облепиха стари автомобили с предупреждения за репатриране
netinfo
Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

„С провежданите от нас редовни акции по облепяне и по репатриране на излезли от употреба автомобили в район „Северен” техният брой драстично е намалял, с което се освобождават така необходимите паркоместа” – коментира инж. Ралев