Областният се среща с пловдивските футболни клубове
Областният се среща с пловдивските футболни клубове / Дарик архив

Областният управител Здравко Димитров ще се срещне днес с шефовете на четирите пловдивски футболни клуба - "Локомотив", "Ботев", "Спартак" и "Марица“, за да разговаря с тях за проблемите и с какво би могла Областната управа да помогне за тяхното разрешаване. Като подарък в навечерието на Коледа, той ще връчи и книгата "17 крачки към безсмъртието".

Книгата на дългогодишния спортен журналист и коментатор Диян Никифоров е посветена на националния ни отбор по футбол в периода 1992 - 1994 година, когато беше постигнат и най-големия успех в историята на българския футбол. В "17 крачки към безсмъртието" има интервюта, спомени и непоказвани снимки на Димитър Пенев, Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Ивайло Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Ларгов, Валентин Михов, Христо Данов, проф. Георги Стефанов, Христо Йосифов, Томас Лафчис, Нейчо Нейчев, Емил Дачев, президента Желю Желев, генерал Димитър Владимиров, Калин Катев, Радослав Янкулов, Чавдар Каришев, генерал Васил Василев.

Желанието на Димитров е книгата да стигне най-вече до школите на клубовете, за да могат младите и подрастващи футболисти да научат как се е стигнало до 4-то място в САЩ'94 и да имат своите примери за подражание.