Няма жалби от учители на пробно диференцирано заплащане
Няма жалби от учители на пробно диференцирано заплащане / netinfo
До момента няма постъпили конкретни жалби за несправедливости по време на апробацията на диференцираното заплащане на учителския труд в експерименталните 10 пловдивски учебни заведения. Това каза за Дарик радио началникът на Регионалния инспекторат по образование Александър Буздрев.

“На този етап ние изпробваме една схема и тя вероятно има недостатъци, добави Буздрев по повод протестите на учителския синдикат” Подкрепа”, чийто лидери вчера поискаха среща с него. Според него, когато някой не харесва даден метод, той трябва да предложи алтернатива. По мнението му, някои неща в системата, която в момента е пробна, не са разбрани добре.

От учителския синдикат ”Подкрепа” заявиха, че те продължават да са резервирани към тази система за допълнително стимулиране на учителския труд и очакват големи вълнения сред педагозите, когато тя навлезе масово в училище. Според председателя на синдиката в Пловдив Юлиян Петров на този етап тази система носи повече негативи, отколкото позитиви и е редно МОН да обърне внимание на това.

Протестна подписка срещу диференцираното заплащане, инициирана от Подкрепа, се разпространява във всички пловдивски училища от няколко дена. В нея се подписват повечето педагози, независимо от кой синдикат са те, съобщи още Юлиян Петров.