Новият ректор да работи по-ефективно с нас, поискаха студенти
Новият ректор да работи по-ефективно с нас, поискаха студенти / снимка: Виктор Кадири
Новият ректор да работи по-ефективно с нас, поискаха студенти
38194
Новият ректор да работи по-ефективно с нас, поискаха студенти
  • Новият ректор да работи по-ефективно с нас, поискаха студенти

Бъдещото ръководство да работи по-ефективно със Студентски съвет, да се осигурят собствени общежития и студентски столове, както и да се увеличи сградният фонд на университета. Това са част от изискванията на студентското представителство на ПУ „П. Хилендарски" към бъдещия ректор на ВУЗ-а, оповестени в ефира на Дарик от членовете на Общото събрание на съвета Веселина Джингарова и Меги Качакова.

Двете студентки заявиха, че и петимата кандидати за ректори са достойни за поста. На този етап те все още нямат фаворит, защото официално платформите на преподавателите излизат на 11 февруари. Засега студентите са се запознали единствено с тази на доц. Живко Иванов, понеже е публикувана на блога му. 45 от гласовете за новият ръководител на висшето училище ще бъдат от членовете на Студентския съвет.

Веселина Джингарова и Меги Качакова отрекоха в Студенски съвет да са постъпвали сигнали за корупция или купуване на изпити.

Изборът за ръководния пост ще се проведе на 28 февруари. За мястото на проф. Иван Куцаров ще спорят досегашният му заместник по учебната част доц. Запрян Козлуджов и четирима декани - на факултета по математика и информатика - проф. Асен Рахнев, на Филологическия факултет - доц. Живко Иванов, на Педагогическия - доц. Дора Левтерова и на Икономическия - доц. Иван Иванов.

Мнение за кандидатите всеки може да изрази, като гласува в класацията „Избери ректор на Пловдивския университет" - тук.

Чуйте и от прикачения звуков файл.