/ ThinkStock/Getty Images
От 5 до 20 см стигна новата снежна покривка в Смолянско след снощния снеговалеж, като най-много е натрупало в района на „Рожен“. В Смолян няма сняг, а в района на Девин и Чепеларе покривката е около 10 см., а на Пампорово 15 см.

Студ и сняг: Жълт и оранжев код в няколко области

Пътните настилки на места са мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Има въведени редица ограничения.

По пътя Девин - Михалково е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а през проходите „Рожен“, „Превала“ и “Печинско“ товарните автомобили с маса до 12 тона трябва да бъдат задължително с вериги. Това не важи за леките коли, уточниха за Дарик от Областното пътно управление.

Температури от -20 до 15 градуса през януари

През нощта не са получавани сигнали за закъсали моторни превозни средства и инциденти. Очаква се по-късно през деня да отпаднат ограниченията. Температурите в региона са от минус 10 до минус 2 градуса. В Смолянско няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване. 

Мокри и заснежени са пътищата в планинските части на Пазарджишка област, съобщават от Пътното управление там. Проблемни участъци има на Каратепе, в района на Юндола, Сестримо, по магистрала „Тракия“ край Долно Вършило, Велинград-Сърница.

Сняг по високите части на област Пловдив, шофирайте разумно

Снежната покривка е между 5 и 10 см. Няма затворени участъци, нито въведени ограничения. Няма активизирали се свлачищата в районите с опасност от падащи камъни. От 03:00 часа тази нощ 32 машини са на терен и почистват и обработват шосетата.

Усилено се работи по пътя Велинград-Сърница. От Пътното управление са в готовност да реагират при сигнали от граждани или от полицията за затруднения по пътищата.