Назначават Константинов временно, докато му скроят законова дреха?
Назначават Константинов временно, докато му скроят законова дреха? / netinfo
Бившият общински съветник от БСП Александър Константинов, който трябва да оглави новосъздаденото меганаправление в общината, най-вероятно ще бъде назначен временно на поста и ще се яви на конкурс за него, научи Дарик.

Причината е, че решението на съветниците за създаване на структурата, която ще обединява общинската икономика, европроектите, транспорта, здравеопазването и екологията, може да бъде спряно като незаконосъобразно от областния управител. За това предупреди още при вчерашното гласуване Даниела Желязкова от ДСБ.

Законът за държавната администрация и класификаторът на длъжностите не допуска в общините /с изключение на София/ съществуването на главна дирекция или направление, която да обединява дейността на няколко дирекции, коментираха юристи.

На “Стефан Стамболов” 1 съветници и общинари трескаво търсеха изход от възникналата ситуация. Обсъжда се вариант мегаструктурата да остане обикновена дирекция, за да се спази законът. Дори и този вариант обаче ще доведе до закононарушение, ако Александър Константинов заеме поста без конкурс, коментират от опозицията. Съветници от левицата пък намекнаха, че ако се наложи, Константинов ще се яви на конкурс и ще го спечели.

Активист на ВМРО обаче изрази притеснение, че назначаването му като шеф на дирекция ще доведе до верижни проблеми с ранга на настоящите началници на дирекции, които са се явявали на конкурс, но може да се окажат понижени.