Начо Христосков: Няма да участваме в търга за къща Ламартин
Начо Христосков: Няма да участваме в търга за къща Ламартин / netinfo
На Христоско
73511
На Христоско
  • На Христоско

Наистина, до сега сме пребивавали благодарение на добрата воля на областните управители в къщата на „Ламартин“, но областната администрация можеше да помогне за по-бързото придвижване на документацията за безвъзмездно ползване, вместо да организира търг за отдаване под наем на имота, каза в специално телефонно интервю за Дарик радио новият председател на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков.

Трябва да има луд в управителния съвет, че да гласуваме за участие в наддаването за къщата на „Ламартин“, каза той. Упривителят беше и крайно изненадан от първоначалната тържна цена, която научи от репортер на медията. Информацията, която той е имал е за 1000 лв. на месец, но дори и тя е непосилна за писателската гилдия.

Христосков каза, че новият управителен съвет на Дружеството е регистриран едва преди три месеца, когато е създадено и сдружението с нестопанска цел, каквото е изискването за участие в търга и не е имал достатъчно време и опит за да подготви необходимата документация.

Начо Христосков каза, че тепърва започват да се консултират с адвокати, които да окомплектоват наново документацията за безвъзмездно ползване, която де бъде внесена в Министерски съвет.

Но председателят има опасения, че техните действия ще останат напразни, при положение, че се явят други кандидата на търга, като спечелилият ще има пълното основание да влезе във владение за следващите десет години.

Какво още каза председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков, можете да чуете в прикачения файл: