Мъж нападна 16-годишен, двете фамилии на косъм от сбиване
Мъж нападна 16-годишен, двете фамилии на косъм от сбиване / dariknews.bg/архив

Пловдивски полицаи предотвратиха разрастването на конфликт между два рода в Кричим, след като мъж рани 16-годишно момче.
Сигнал за струпване на множество хора пред поликлиниката в града е получен вчера към 18.00 часа, където по това време бил доведен за преглед
нападнатият младеж, с повърхностна порезна рана в областта на гърба. След оказана медицинска помощ тийнейджърът бил освободен за домашно лечение.

При излизане от сградата го чакали негови близки, но и роднини на нападателя му - 58-годишен негов съсед.

Пристигналите на място полицаи от РУ–Стамболийски станали свидетели на виковете и крясъците на представителите на двете фамилии, които си разменяли и закани за саморазправа. Някои от участниците в свадата носели и различни селскостопански сечива.

Конфликтът бил потушен навреме и двама от инициаторите били задържани и отведени в районното управление.

По същото време обаче постъпил сигнал, че всички прозорци на къщата на задържаните са изпочупени. Веднага към адреса били насочени допълнителни екипи на служители на пловдивския сектор “Специализирани полицейски сили. В полицията били отведени 58-годишният нападател на тийнейджъра и други петима мъже на възраст между 19 и 41 години.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство. Работата продължават разследващ полицай и служители от РУ – Стамболийски.