/ Дарик архив
Температурите са в интервала от – 10° до + 6°, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Времето над цялата страна е облачно. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните местата – заледени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла до 50 м има в района на Панагюрище и Лозен, Калугерово, както и в района на магистрала „Тракия“ от км 55 до км 66 (област Пазарджик).
 
Над цялата страна започват валежи

Всички основни пътища в Пловдивска област са нормално проходими при зимни условия. На места в планинските райони има заледени участъци, но те са обработени с пясък и сол. Въпреки това водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Няма сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия през изминалата нощ.
 
Проходът „Пампорово” е забранен за МПС над 3,5 тона, а „Троянски” – забранен за превозни средства над 12 тона. През прохода „Шипка” е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона. Срокът е до 31 март 2018 г.