/ Община Пловдив
Музикалното лято в Пловдив продължава с пълна сила.

И тази година Община Пловдив организира поредица от концерти с вход свободен за гражданите и гостите на града, които се провеждат на открита сцена на популярно място в града.

Следващото събитие от поредицата „Лято в Капана 2021“ е на 30 юли, петък, когато лятото продължава с концерт на на Little Big Band. Почитателите знаят, че това е камерния състав на добре познатия на пловдивчани с многобройните си концертни изяви „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Младежки форум в Пловдив събира подрастващи от различни култури и религии

Инициативата „Лято в Капана 2021“  представя разнообразни културни събития - концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки, които се случат на различни локации в любимия квартал – на сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

От сега можете да си запишете в лятната програма и датите на „Капана фест“. Тази година, от 26 до 29 август в кв. "Капана" отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд.

Капана Фест представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

Организаторите обещават да продължат да следват концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които публиката заедно с всички музиканти, ще събудят „ Душата на Квартала‘‘!

На Базар ‘‘Капана Фест‘‘ ще откриете авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи, осигурен от магазин за грамофонни плочи. Очаквайте още: Литературна Зона, Арт - инсталации, Графити, изложби и много изненади, които ще разкрием съвсем скоро  До тогава бъдете здрави и

Събитията се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2021 година.