/ iStock/Getty Images
В Пловдив отличиха хората с добри сърца, номинирани от своите съграждани в кампанията "Пловдив - град на доброто".

Предложенията бяха за хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. От стотици постъпили номинации журито в кампанията отличи по един човек във всяка една от четирите категории - "Градско развитие", "Социална дейност", "Образователна дейност" и "Добротворчество".

"Тази кампания нямаше да бъде възможна без огромното съдействие на създателя на инициативата Йорданка Петкова и учениците и учителите от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника", сподели заместник-кметът Величко Родопски.

Наградата за градско развитие е получила Тони Симидчиева, която през годините допринася за развитието на занаятчийството в града.

В категория "Социална дейност" признанието е получил завеждащият отделението по УНГ в Университетска болница "Пълмед" д-р Атанас Гюлев.

Призът за "Образователна дейност" е заслужила Тина Димитрова - създател на първия специален баскетболен отбор в България, в който напълно безплатно се обучават деца и младежи с увреждания.

В категория "Добротворчество" наградата е присъдена на Анна Стайкова-Петерманн - наскоро пенсионирана медицинска сестра, която в продължение на няколко години работи в голяма международна компания и на територията й създава локално доброволческо формирование, в което се включват служители от различните звена и отдели на завода.

За "Посланик на доброто" е отличен основателят на сдружение "БГ бъди активен" Ласка Ненова заради огромния принос към обществото и средата, в която живеем чрез множеството инициативи, които сдружението организира.
БТА